NIEUWSBERICHTEN
Het AB Register is een project in evolutie. Kom regelmatig een kijkje nemen op deze pagina voor de meest recente updates en nieuwsitems.

Wenst u graag via mail op de hoogte te blijven? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief voor verschaffers, broeiers of producenten onderaan deze pagina.
Voorschriften voor niet-AB Register deelnemers (varkenshouders)
22/09/2017
De voorschriften die in AB Register door de mengvoederfirma of apotheker worden geregistreerd, worden doorgegeven naar Sanitel-Med op naam van de voorschrijvende dierenarts. Voorschriften van niet-AB Register deelnemers dienen rechtstreeks in Sanitel-Med ingegeven te worden door de voorschrijvende dierenartsen.
Koppeling Sanitel Med
29/03/2017
Sinds 27/02/2017 is er een wettelijke verplichting om alle voorgeschreven, verschafte en toegediende antibiotica en antidiarrhoica op basis van zinkoxide voor diergeneeskundig gebruik te registreren in Sanitel-Med, dit voor pluimvee (leg- en braadkippen), varkens en vleeskalveren.
Convenant antibioticareductie: een samenwerking tussen de overheid en de sector
29/09/2016
Zowel vanuit de Belgische overheid als vanuit de sector worden diverse inspanningen geleverd om het veterinair antibioticagebruik te reduceren. Ook Belpork neemt hier zijn verantwoordelijkheid via het beheer van het monitoringprogramma AB Register.
Nieuwsbrief verschaffers
Wilt u als dierenarts, mengvoederfabrikant of apotheker graag op de hoogte blijven van de evoluties binnen het AB Register?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor verschaffers.
Nieuwsbrief producenten
Wilt u als producent graag op de hoogte blijven van de evoluties en nieuwe mogelijkheden binnen het AB Register?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor producenten.
Nieuwsbrief broeiers
Wilt u als broeierij graag op de hoogte blijven van de evoluties binnen het AB Register? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor broeiers.