PRODUCENTEN
Het AB Register is toegankelijk voor alle veehouders die deel uitmaken van één van de deelnemende kwaliteitssystemen. Tot op heden zijn dat Certus, CodiplanPlus Varken en Colruyt voor varkenshouders en Belplume voor pluimveehouders. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om op vrijwillige basis toe te treden.

Alle verschafte en toegediende antibiotica en zinkoxide producten worden door de verschaffer geregistreerd in AB Register. De lotgegevens voor pluimveebedrijven worden geregistreerd door de broeiers. In het producentenportaal kan iedere producent alle registraties voor zijn bedrijf inkijken. Varkenshouders kunnen er na analyse van de gegevens eveneens de bedrijfsrapporten raadplegen. De bedrijfs(begeleidende) dierenarts heeft steeds toegang tot alle registraties en rapporten van de producent. Daarnaast kan elke producent via zijn portaal een volmacht verstrekken aan andere verschaffers die hij ook toegang tot al zijn registraties en rapporten wil geven.

Starten met het AB Register: Neem het Reglement door vooraleer u met het AB Register aan de slag gaat. Zo maakt u kennis met alle mogelijkheden die het systeem biedt. Het Reglement kunt u vinden onder de 'Nuttige documenten'. Opgelet, er bestaat een reglement voor varkens en één voor pluimvee! 
Producenten die over een erkenning beschikken voor minstens één van de deelnemende kwaliteitssystemen, nemen automatisch deel aan het ‘AB Register’. Producenten die niet over een erkenning beschikken bij één van de deelnemende kwaliteitssystemen, kunnen op vrijwillige basis aansluiten. Deze procedure staat beschreven in het Reglement.

Vragen? Bekijk de FAQ of neem contact op via het contactformulier.

Wilt u op de hoogte blijven van de evoluties binnen het AB Register? Schrijf u hieronder in voor de nieuwsbrief op maat van de producenten.
Nuttige documenten
Ontdek hier alle nuttige documenten voor varkenshouders: onder meer het Reglement AB Register, presentaties van informatieavonden, …
Nieuwsbrief producenten
Wilt u als veehouder graag op de hoogte blijven van de evoluties binnen dit project?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor producenten.
FAQ
Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen van veehouders omtrent het AB Register. Vindt u toch geen antwoord op uw specifieke vraag, neem dan contact op via het contactformulier.