08/09/2023

Webinar benchmarkrapport antibioticagebruik voor dierenartsen

Het benchmarkrapport is een interessante tool voor zowel dierenartsen als melkveehouders om meer inzicht te krijgen in het antibioticagebruik. Vraag je je af wat er precies in zo'n rapport staat en hoe jij er samen met jouw klanten mee aan de slag kan naar een meer verantwoord gebruik?

Neem dan zeker deel aan ons webinar op maandag 18 september, waarin we haarfijn toelichten waarom dit rapport zo waardevol is. Daarnaast gaan we ook dieper in op het nieuw KB antibioticaregistratie dat van start ging op 10 augustus.

Update: Vanaf 10 augustus 2023 werd de verplichte dataverzameling in Sanitel-Med uitgebreid naar alle runderen. Dit betekent dat de dierenarts vanaf dan verplicht is om de indicatie of aandoening te registreren waarvoor het antibioticum werd voorgeschreven, verschaft of toegediend en dit voor zowel melkvee als vleesvee. Tijdens het webinar gaan we hier verder op in.

Registreren in AB Register is voldoende omdat zij ervoor zorgen dat de registraties naar Sanitel-Med worden doorgestuurd. Meer informatie hierover lees je in de nieuwsbrief van AB Register hierover.

Programma webinar

Lise Van Engeland, coördinator van AB Register, zal van start gaan om je door het portaal te loodsen en uitleggen - mocht dit nog niet gelukt zijn - hoe je de rapporten van je klanten kan raadplegen en de antibioticaregistraties correct ingeeft.

Daarna zal Zyncke Lipkens, dierenarts en relatiebeheerder zuivel en melkkwaliteit (MCC–IKM), het rapport in detail toelichten zodat het duidelijk wordt waarom dit rapport zo waardevol is voor jou, je klanten en bij uitbreiding voor de hele melkveesector.

Hou een benchmarkrapport bij de hand, dan kun je het met de info tijdens het webinar direct interpreteren.

Praktische info

Het webinar gaat door op maandag 18 september 2023, 13.00-14.00u: inschrijven via deze link.

Na inschrijven ontvang je een bevestigingsmail met je deelnamelink vanuit dit mailadres: Vivee, noreply@vivee.s10.eur1.teams-events.com.

Zie je geen bevestigingsmail, check dan zeker je ongewenste mails.

Vind je de e-mail ook daar niet, contacteer dan de IKM- helpdesk (tel. 078 15 47 10, e-mail: ikm@ikm.be).

Heb je nog vragen?

AB Register (tel. 02 552 81 19, e-mail: helpdesk@abregister.be) voor technische vragen zoals problemen met aanmelden, registraties of lotgegevens.

IKM-Vlaanderen (tel. 078 15 47 10, e-mail: ikm@ikm.be) voor vragen rond inschrijven voor het webinar.

 

Blijf op de hoogte!